Kuchnia roślinna ma również w swojej ofercie przepisy na przekąski wegańskie o smaku sera. Te proste serowe przekąski opierają się na serach dla wegan, które w smakują jak swoje nabiałowe zamienniki. Przejście na weganizm wcale nie jest jednoznaczne z rezygnacją z serowych smaków. Dlatego przygotowaliśmy dla Was pare przepisów na wegańskie, serowe przekąski.
Serowe chrupki
Składniki
2 plastry cheddar Veganation
40g Parmezan Veganation
Sól
Pół łyżeczki kurkumy
Pół łyżeczki wędzonej papryki
Łyżeczka czosnku
3 łyżki wody
3 łyżki oleju kokosowego
150 g mąki
Sposób przygotowania
Dwa rodzaje sera wymieszaj w blenderze aż będą w formie małych kawałeczków. Ser przełóż do miski.
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
Urabiaj ciasto aż składniki bedą dobrze wymieszane, a ciasto nie będzie się rozpadać. W razie potrzeby dodaj więcej wody.
Wyrobione ciasto schowaj do zamrażarki na około 40 minut.
Po tym czasie, wyjmij ciasto i rozwałkuj na obsypanej mąką powierzchni.
Następnie, pokrój ciasto najpierw pionowo a następnie poziomo by uzyskać małe kwadraciki.
Piecz kwadraciki w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 15 minut, następnie obniż temperaturę do 130 stopni i piecz przez 15 minut.
Po wyjęciu chrupki pozostaw do wystygnięcia na 10 minut.
Szaszłyki z fetą
Składniki
Arbuz
Feta Veganation
Mięta
Sposób przygotowania
Fetę oraz arbuza pokrój w kostkę i naprzemiennie nabijaj na szaszłyki.
Gofry na słodko
Składniki
400 ML MLEKA ROŚLINNEGO
20G MĄKI GRYCZANEJ
100G MĄKi JAGLANA
ŁYŻECZKA OLEJU KOKOSOWEGO
ŁYŻKA NASION CHIA
Mascarpone Veganation
Owoce sezonowe
Sposób przygotowania
1. WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO WYMIESZAJ W MIKSERZE.
NASTĘPNIE PIECZ GOFRY W GOFROWNICY, AŻ OSIĄGNĄ ZŁOTY KOLOR.
Gofry posmaruj mascarpone i ułóż na nim pokrojone owoce.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności