Burrito-pomysł na wegański obiad

Składniki:

-avocado

-sól

-pieprz

-papryczka chilli

-cytryna

-czerwona papryka

-szpinak 

-plastry Veganation Cheddar

-pełnoziarnista tortilla

-tofu 

-cebula

Sposób przygotowania

Guacamole

  1. Obierz avocado i pokrój na małe kawałki.
  2. Posiekaj papryczkę chilli oraz cebule, dodaj posiekane avocado.
  3. Wyciśnij sok z cytryny i dodaj do pasty.
  4. Dopraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj wszystko razem.

Burrito

  1. 1. Pokrusz tofu na malutkie kawałki.
  2. 2. Paprykę pokrój w paski.
  3. 3. Następnie, zaczynamy składać burrito w całość.
  4. 4. Na tortille połóż dwa plastry wegańskich plastrów Veganation Cheddar i podgrzej na patelni, aż plastry się roztopią.
  5. 5. Na tortilli rozsmaruj wcześniej przygotowane guacamole.
  6. 6. Dodaj pokrojoną paprykę, szpinak oraz pokruszone tofu. 
  7. 7. Złóż tortille i przekrój ją na pół.  
Facebook Instagram