Wegańska Lasagne

  1. Pokrojonego bakłażana i paprykę podsmażamy na dużej patelni.
  2. Dodajemy posiekany czosnek oraz cebule pokrojoną w kostkę. 
  3. Na patelnie dolewamy 350ml przecieru pomidorowego. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią.
  4. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy 150ml przecieru pomidorowego.
  5. Następnie dno naczynia żaroodpornego wykładamy wcześniej ugotowanymi płatami lasagne. Przekładamy farszem warzywnym oraz wegańskimi plastrami Veganation. 
  6. Czynność powtarzamy, aż na górnej warstwie ponownie pojawią się płaty lasagne.
  7. Naczynie żaroodporne wstawiamy do rozgrzanego  do temperatury 180°C piekarnika na 20 minut.
  8. Po tym czasie, wykładamy plastry Veganation i zapiekamy przez kolejne 10 minut.
Facebook Instagram