Tortille w wersji wegańskiej z roślinnym serem
Kolorowe, lekkie, a co najważniejsze wegańskie tortille z roślinnym serem, możesz już dziś przygotować u siebie w domu. Wspaniały przepis na zdrowy lunch przygotowała Kasia na swoim profilu IG @apricot_smile.
Do wykonania wegańskich tortilli będziesz potrzebować:
– placek tortilli
– łyżki Veganation do smarowania ziołami
– ¼ kostki Veganation ser sałatkowy
– 3 listki sałaty
– pół tofu
– kawałek papryki, cukinii, marchewki
– ulubione warzywa i przyprawy, np. zioła prowansalskie
– sos: łyżka jogurtu sojowego + odrobina ketchupu
Wykonanie:
Warzywa pokrój słupki, posyp ziołami i przyprawami. Rozgrzej patelnię z oliwą, lekko podsmaż warzywa i tofu. Paprykę i cukinię możesz również grillować, to nada warzywom większego aromatu!
Tortille posmaruj Veganation z ziołami do smarowania, ułóż liście sałaty. Aby tortille w wersji wegańskiej miały śródziemnomorski smak, dodaj wegański ser sałatkowy Veganation. Pokrój ser na małe kosteczki. Następnie dodaj zgrillowane warzywa i tofu. Przygotuj sos z jogurtu sojowego i keczupu, jeśli lubisz dodaj też ząbek czosnku. Dla efektownego podania zawiąż tortille gałązką szczypiorku i włóż do słoika.