Zupa krem z pieczonych ziemniaków z wegańskimi plastrami o smaku Goudy!

Zupa krem warzywna to idealne rozwiązanie na zimowe dni! Wegańska zupa jest rozgrzewająca oraz sycąca!

Składniki

  1. Obieramy ziemniaki, obmywamy je i gotujemy przez 10 minut.
  2. Studzimy je, a następnie polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek i posypujemy solą i pieprzem.
  3. Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut w 200 stopniach.
  4. Do garnka wlewamy wrzący bulion warzywny. Dodajemy do niego posiekany czosnek.
  5. Przekładamy upieczone ziemniaki do garnka. Wszystko gotujemy przez 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  6. Miksujemy lub blendujemy wszystkie składniki, by uzyskać jednolity krem. Gotowy krem wlewamy do miseczek.
  7. Plastry Veganation o smaku Goudy kroimy na małe plasterki i posypujemy nimi gotowy krem. 

Facebook Instagram