Zupa krem warzywna to idealne rozwiązanie na zimowe dni! Wegańska zupa jest rozgrzewająca oraz sycąca!
Składniki
- 500 g ziemniaków
- 600 ml bulionu warzywnego
- 150 g wegańskich plastrów Veganation o smaku Goudy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- Obieramy ziemniaki, obmywamy je i gotujemy przez 10 minut.
- Studzimy je, a następnie polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek i posypujemy solą i pieprzem.
- Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut w 200 stopniach.
- Do garnka wlewamy wrzący bulion warzywny. Dodajemy do niego posiekany czosnek.
- Przekładamy upieczone ziemniaki do garnka. Wszystko gotujemy przez 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Miksujemy lub blendujemy wszystkie składniki, by uzyskać jednolity krem. Gotowy krem wlewamy do miseczek.
- Plastry Veganation o smaku Goudy kroimy na małe plasterki i posypujemy nimi gotowy krem.