ZAPIEKANY MAKARON Z WEGAŃSKIMI PLASTRAMI O SMAKU GOUDY.

Składniki:

Veganation o smaku Goudy

1 mała cebula

1 łyżeczka oliwy

Makaron penne

1 brokuł

1 zielona papryka

2 średnie ziemniaki

1 średnia marchewka

½ szklanki orzechów nerkowca

Kilka orzechów do dekoracji

Wykonanie:

1. Drobno siekamy cebulkę i smażymy ją na oliwie.

2. Gotujemy pół opakowania makaronu (najlepiej penne) zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ugotowany makaron umieszczamy w brytfance.

3. Przygotowujemy sos na bazie zmiksowanych orzechów nerkowca wraz ze zblendowanymi warzywami (ziemniaki i marchewka). Do zblendowanej masy dodajemy szklankę wody, mieszamy, aż do uzyskania porządnej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.   

5. Podsmażamy na patelni warzywa – brokuły i zieloną paprykę. Dodajemy do makaronu.

6. Makaron i warzywa polewamy sosem i przykrywamy pierzynką ze startych wegańskich plastrów Veganation. Następnie pieczemy w piekarniku do zrumienienia.

Facebook Instagram