Przepis na wegańskie pancakes
Ten przepis na wegańskie pancakes sprawdzi się zawsze! Początek dnia z takim śniadaniem będzie na pewno udany. Pancakes będą lekkie i puszyste, a Ty nie stracisz zbyt wiele czasu na przygotowania. Do wegańskich pancakes dodamy banany, a całość polejemy syropem klonowym. Śniadanie na słodko, na wypasie i do tego w 100% wegańskie.
Składniki:
– 250 g mąki pszennej
– 2 łyżki cukru
– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1 szklanka napoju roślinnego kokosowego
– 3 łyżki oleju kokosowego
– szczypta soli
– syrop klonowy
– banany
Aby przygotować ciasto na nasze wegańskie pancakes połącz najpierw wszystkie suche składniki. Kolejnym składnikiem będzie napój roślinny. Wszystkie składniki zmiksuj na wysokich obrotach. Aby wegańskie pancakes równo się zrumieniły podgrzej patelnię o szerokim spodzie. Ciasto na pancakes powinno być puszyste i gęste. Nalewaj na rozgrzaną patelnię równą ilość ciasta, w zależności jak duże pancakes chcesz uzyskać. Wegańskie pancakes nałóż na siebie, polej syropem klonowym i dodaj banany