Wegańskie kanapki mogą przyjmować różne ciekawe formy – nie zawsze bazą musi być pieczywo. Nasze propozycje na kanapki wegańskie będą zarówno wytrwane jak i słodkie, a jednym z podstawowych produktów w każdym przepisie będą sery dla wegan.
1. Grecka kanapka
Składniki
kostki Veganation
Sałata
Pomidor
Ogórek zielony
Chlebek pita
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania
Pomidora i ogórka pokrój w kostki. Dopraw oliwą, solą i pieprzem.
Do warzyw dodaj kostki Veganation.
Chlebek pita podgrzej w tosterze.
Do środka chlebka wsadź sałatę i wcześniej przygotowane warzywa.
2. Owocowa kanapka
Składniki
-wegańskie mascarpone
-wafle ryżowe
-ulubione owoce (truskawki, borówki, banan)
Sposób przygotowania
Wafle ryżowe posmaruj wegańskim mascarpone.
Ułóż ulubione owoce.
Możesz ozdobić miętą, wiórkami kokosowymi lub orzechami.
3. Kanapka ze szpinakiem
Składniki
plastry Cheddar
Garść szpinaku
Oliwa z oliwek
Pieczywo
Sposób przygotowania
Na pieczywie ułóż ser i liście szpinaku.
Następnie zrób z niego kanapkę i z wierzchu posmaruj oliwą.
Podsmaż na patelni, aż ser się roztopi.
4. Kanapka z zapiekanym bakłażanem
Składniki
-Bakłażan
-Przecier pomidorowy
-Sól
-Pieprz
-Oregano
-wegański parmezan
-pieczywo
-Siemie lniane
-woda
Sposób przygotowania
Bakłażana pokrój na plasterki.
Siemię lniane wymieszaj z wodą w osobnej miseczce.
Do osobnej miseczki utrzyj wegański parmezan.
Plasterki bakłażana najpierw zamocz w mieszance z siemienia lnianego a następnie obtocz parmezanem.
Na rozgrzanej oliwie podsmaż plasterki bakłażana.
Na grzance ułóż przecier pomidorowy i usmażone plasterki bakłażana.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności