9 maja 2021

Wegańskie wytrawne gofry bezglutenowe

Propozycja na pyszne wegańskie śniadanie w formie wytrawnych gofrów bezglutenowych z dodatkiem serów bez mleka. 

Składniki 

  • 400 ml mleka roślinnego
  • 20g mąki gryczanej
  • 100g mąka jaglana
  • Łyżeczka oleju kokosowego
  • Łyżka nasion Chia
  • Plastry Veganation 
  • Pomidor
  • Papryka

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj w mikserze.
  2. Następnie piecz gofry w gofrownicy, aż osiągną złoty kolor. 
  3. Pomidora i paprykę pokrój w kosteczkę.
  4. Warzywa podsmaż na patelni dodając sery dla wegan pokrojone w plasterki.
  5. Gotowe warzywa ułóż na gofrach.

Może zainteresuje Cię także:

Facebook Instagram