25 lipca 2021

Sajgonki wegańskie: prosty przepis

Sajgonki wegańskie to prosty sposób na połączenie swoich ulubionych warzyw i serów dla wegan w wygodny do jedzenia sposób. Tak naprawdę ten prosty przepis na sajgonki umożliwia nam przygotowanie dwóch rodzai tego dania, w wersji smażonej lub na zimno. Sajgonki pochodzą z kuchni azjatyckiej, ale my postanowiliśmy przygotować je w trochę inny sposób, uwzględniając ser dla wegan- fetę.

Składniki

-marchewka

-kapusta pekińską

-imbir

-papryczka chilli

-makaron ryżowy

-feta Veganation

-szczypiorek

-papier ryżowy

Sposób przygotowania

  1. Marchewkę pokrój w cienkie słupki.
  2. Imbir, szczypiorek i chilli posiekaj na malutkie kawałki.
  3. Kapustę pekińską posiekaj.
  4. Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Ser dla wegan pokrusz w rękach.
  6. Papier ryżowy delikatnie namocz wodą.
  7. Na przygotowanym papierze ułóż warzywa oraz makaron, na koniec dodaj pokruszoną fetę wegańską. 
  8. Papier złóż i zawiń tak by miał kształt sajgonki.
  9. Dodatkowo, złożoną sajgonkę możesz podsmażyć na oleju. 
Facebook Instagram