Składniki:
Veganation o smaku Goudy
1 mała cebula
1 łyżeczka oliwy
Makaron penne
1 brokuł
1 zielona papryka
2 średnie ziemniaki
1 średnia marchewka
½ szklanki orzechów nerkowca
Kilka orzechów do dekoracji
Wykonanie:
1. Drobno siekamy cebulkę i smażymy ją na oliwie.
2. Gotujemy pół opakowania makaronu (najlepiej penne) zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ugotowany makaron umieszczamy w brytfance.
3. Przygotowujemy sos na bazie zmiksowanych orzechów nerkowca wraz ze zblendowanymi warzywami (ziemniaki i marchewka). Do zblendowanej masy dodajemy szklankę wody, mieszamy, aż do uzyskania porządnej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
5. Podsmażamy na patelni warzywa – brokuły i zieloną paprykę. Dodajemy do makaronu.
6. Makaron i warzywa polewamy sosem i przykrywamy pierzynką ze startych wegańskich plastrów Veganation. Następnie pieczemy w piekarniku do zrumienienia.