Wegańskie burgery: najlepsze przepisy na burgery wege!

Burgery wegańskie z kalafiora to alternatywa dla mięsnych burgerów. Kotleciki są pyszne i lekkie, bo smażenie zamieniamy na pieczenie. Oczywiście w burgerach nie może zabraknąć roztopionego sera i wtedy na ratunek przychodzą sery wegetariańskie Veganation. 

Składniki na kotleciki z kalafiora

Dodatki

Sposób przygotowania

  1. Zaczniemy od przygotowania kotlecików. Kalafiora, cebulę oraz czosnek zmiksuj na małe kawałeczki. Dodaj ugotowaną kasze i olej. Wszystko wymieszaj.
  2. Czystymi rękami uformuj kotleciki tak aby zmieściły się do bułki
  3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Uformowane kotleciki ułóż na blaszce i piecz przez 20 minut. Następnie przewrót na drugą stronę, ułóż na nich wegańskie plastry i piecz przez 5 minut.
  4. Gdy kotleciki są w piekarniku zacznij przygotować dodatki. Pokrój warzywa i podgrzej bułki. 
  5. Kotleciki włóż do bułki i burgery wege są gotowe.

Może zainteresuje Cię także:

Facebook Instagram