- 500ml przecieru pomidorowego
- 12 sztuk makaronu typu Lasagne
- 2 papryki
- 1 bakłażan
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- Sól
- Pieprz
- Bazylia
- Oregano
- Veganation Tomato&basil
- Pokrojonego bakłażana i paprykę podsmażamy na dużej patelni.
- Dodajemy posiekany czosnek oraz cebule pokrojoną w kostkę.
- Na patelnie dolewamy 350ml przecieru pomidorowego. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią.
- Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy 150ml przecieru pomidorowego.
- Następnie dno naczynia żaroodpornego wykładamy wcześniej ugotowanymi płatami lasagne. Przekładamy farszem warzywnym oraz wegańskimi plastrami Veganation.
- Czynność powtarzamy, aż na górnej warstwie ponownie pojawią się płaty lasagne.
- Naczynie żaroodporne wstawiamy do rozgrzanego do temperatury 180°C piekarnika na 20 minut.
- Po tym czasie, wykładamy plastry Veganation i zapiekamy przez kolejne 10 minut.