VEGAN CREAMY NATURAL

Wegańskie smarowidło

VEGAN CREAMY NATURAL

Vegan creamy natural ma delikatny i neutralny smak. Vegan creamy idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek oraz jako osobny dip do przekąsek. Dodatek migdałów, sprawia, że produkt ma bardzo niską zawartość cholesterolu oraz jest bogaty w witaminy. Smarowidło veganation nie zawiera soi, glutenu, laktozy ani oleju palmowego. Jest to produkt w 100% wegański.

Masa netto150 g
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1008 kJ/ 244 kcal,
Tłuszcz22 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone20 g
Węglowodany4,3 g
W tym cukry1,3 g
Białko6,5 g
Sól0,94 g

Składniki: woda, 22 % olej kokosowy, 6 % MIGDAŁY w proszku, substancja zagęszczająca (mączka chleba świętojańskiego), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).

Zupa krem z kalafiora i ziemniaków

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 200 g kalafiora
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 5 łyżeczek Creamy natural
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu


Sposób przygotowania:

  1. Obierz ziemniaki, umyj je i gotuj przez 10 minut.
  2. Ostudź ziemniaki, a następnie polej niewielką ilością oliwy z oliwek, posyp solą i pieprzem.
  3. Wyłóż JE NA blachę z papierem do pieczenia i piecz przez 40 minut w 200 stopniach. Po 20 minutach dołóż kalafiora i piecz dalej.
  4. W garnku zagotuj bulion warzywny. Dodaj do niego posiekany czosnek.
  5. Przełóż upieczone ziemniaki oraz kalafiora do garnka. Wszystko gotuj przez 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  6. Zblenduj wszystkie składniki. Gotowy krem wlej do miseczek.
  7. Creamy natural dodaj do gotowego kremu.
NA KANAPKĘ
NA KANAPKĘ
Facebook Instagram