Tomato & basil

Wegański odpowiednik

Tomato & basil

WEGAŃSKIE PLASTRY O SMAKU ŻÓŁTEGO SERA Z DODATKIEM POMIDORÓW Z BAZYLIĄ, TO W PEŁNI ROŚLINNA ALTERNATYWA SERA NATURALNEGO O WYJĄTKOWYM AROMACIE. WYGODNA FORMA DOSKONALE NADAJE SIĘ DO KANAPEK, TOSTÓW CZY BURGERÓW, A WZBOGACENIE SMAKU O POMIDORY I BAZYLIĘ ODMIENI KAŻDĄ WEGAŃSKĄ PIZZĘ. WYBIERAJĄC ROŚLINNE PRODUKTY, DBASZ ZARÓWNO O SYTUACJĘ ZWIERZĄT, JAK I CAŁEJ PLANETY I SWOJE WŁASNE ZDROWIE. W PRZYPADKU TEGO PRODUKTU REZYGNUJESZ NIE TYLKO Z LAKTOZY, ALE TAKŻE SOI, GLUTENU I OLEJU PALMOWEGO. SER JEST ODPOWIEDNI DLA WEGAN ORAZ WEGETARIAN.

masa netto125 g
wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna1225 Kj/295 kcal
tłuszcz23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycowe21 g
węglowodany22 g
w tym cukry0,03 g g
białko0 g
sól2,3 g g

woda, 23 % olej roslinny (olej kokosowy), skrobia modyFkowana, sól morska, 0,2 % (0,17 % koncentrat soku pomidorowego, 0,03 % bazylia) w proszku, barwnik: karoteny, witamina B12

Zupa pomidorowa posypana siekanymi plastrami tomato&basil

Składniki:

  • 2 puszki pomidorów krojonych w zalewie
  • 250 g koncentratu pomidorowego
  • 3 plasterki Veganation pomidor&bazylia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 papryczka chilli
  • łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka rozmarynu


Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej oliwę na patelni.
  2. Posiekaj drobno cebulę i czosnek, a następnie wrzuć na patelnię i poczekaj aż się zeszkleni.
  3. Dokładnie umyj paprykę czerwoną i papryczki chilli, oczyść z nasion. Następnie pokrój na drobną kostkę, wrzuć na patelnię i wymieszaj z cebulą oraz czosnkiem.
  4. Przesyp zawartość patelni do garnka. Wlej pomidory krojone wraz z zalewą.
  5. Zagęść zupę koncentratem pomidorowym.
  6. Przypraw pieprzem, solą i rozmarynem. Gotuj przez około 30 minut.
  7. Na koniec dodaj ser wegański pokrojony na małe kawałeczki.
DO SAŁATKI
DO SAŁATKI
NA PIZZĘ
NA PIZZĘ
NA KANAPKĘ
NA KANAPKĘ
Facebook Instagram