SMOKED GOUDA

WEGAŃSKI ODPOWIEDNIK

SMOKED GOUDA

WEGAŃSKA WERSJA WĘDZONEGO SERA GOUDA CHARAKTERYZUJE SIĘ WYRAZISTYM SMAKIEM I AROMATEM, DOSKONAŁYM DO KANAPEK, TOSTÓW, PIZZY, BURGERÓW CZY ZAPIEKANEK. W PEŁNI ODPOWIADA KONSYSTENCJI I SMAKOWI WĘDZONEGO SERA NATURALNEGO, PRZY CZYM JEST ODPOWIEDNIA DLA WEGAN I WEGETARIAN. WYBIERAJĄC W 100% ROŚLINNY ZAMIENNIK SERA, DBASZ O ŚRODOWISKO I ŻYCIE ZWIERZĄT, A DZIĘKI KRÓTKIEMU, PRZEJRZYSTEMU SKŁADOWI, TAKŻE O WŁASNE ZDROWIE. TO PRODUKT, KTÓRY NIE TYLKO NIE ZAWIERA LAKTOZY CZY PODPUSZCZKI, ALE TAKŻE GLUTENU, OLEJU PALMOWEGO CZY SOI.

MASA NETTO125 G
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA1225 KJ/295 KCAL
TŁUSZCZ23 G
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE21G
WĘGLOWODANY22 G
W TYM CUKRY0,03 G
BIAŁKO0 G
SÓL2,3 G.

WODA, 23 % OLEJ ROŚLINNY (OLEJ KOKOSOWY), SKROBIA MODYFIKOWANA, SÓL, AROMAT WĘDZONEJ GOUDY, BARWNIK: KAROTENY. PRODUKT BEZGLUTENOWY. BEZ GMO. BEZ KONSERWANTÓW.

Wegański burger z plastrami Smoked Gouda i grillowanymi warzywami

Składniki:

  • pół kalafiora
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • mąka ziemniaczana
  • sos sojowy
  • olej
DODATKI:
  • 1 cukinia
  • bułki pszenne
  • plastry veganation smoked gouda
  • pomidor
  • papryka
  • liście sałaty
  • ketchup / ulubiony sos


Sposób przygotowania:

  1. Kalafiora, cebulę oraz czosnek zmiksuj na małe kawałeczki. Dodaj ugotowaną kaszę i olej. Wszystko wymieszaj.
  2. uformuj kotleciki, tak aby zmieściły się do bułki.
  3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Uformowane kotleciki ułóż na blaszce i piecz przez 20 minut. Następnie przewróć na drugą stronę, ułóż na nich wegańskie plastry i piecz przez 5 minut.
  4. Gdy kotleciki są w piekarniku zacznij przygotować dodatki. Pokrój warzywa na plasterki i podgrzej bułki.
  5. Cukinię oraz paprykę podsmaż na patelni.
  6. Kotleciki włóż do bułki, dodaj warzywa oraz sos.
NA PIZZĘ
NA PIZZĘ
NA KANAPKĘ
NA KANAPKĘ
Facebook Instagram