WŁOSKIEGO SERA TWARDEGO

WEGAŃSKI ODPOWIEDNIK

WŁOSKIEGO SERA TWARDEGO

VEGANAGGIO TO WEGAŃSKI PRODUKT O SMAKU WŁOSKIEGO SERA TWARDEGO. WYTWARZANY NA BAZIE OLEJU KOKOSOWEGO JEST BOGATY W NIEZBĘDNĄ DLA ORGANIZMU WITAMINĘ B12 ORAZ MAGNEZ. NIE ZAWIERA GMO, GLUTENU ANI SOI, CO POWODUJE ŻE SPROSTA OCZEKIWANIOM NAWET NAJBARDZIEJ WYMAGAJĄCYCH SMAKOSZY. VEGANAGGIO PRZYGOTOWYWANY W POSTACI 200 GRAMOWEGO BLOKU UMOŻLIWIA SERWOWANIE GO ZARÓWNO W FORMIE WIÓREK JAK I PLASTRÓW.

MASA NETTO200 G
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 1358 KJ/327 KCAL
TŁUSZCZ25 G
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE22,5G
WĘGLOWODANY25 G
W TYM CUKRY0,5 G
BIAŁKO1 G
SÓL 2,8 G.

WODA, 25 % OLEJ ROŚLINNY (OLEJ KOKOSOWY), SKROBIA MODYFIKOWANA, SÓL MORSKA, AROMAT PARMEZANU, BARWNIK: KAROTENY, MLECZAN ŻELAZOWY. WITAMINA B12

Risotto z kurkami i Veganaggio

Składniki:

  • 250 g ryżu arborio
  • 500 umytych kurek
  • 1 ½ litra bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka wina wegańskiego
  • oliwa
  • 60 g tartego Veganaggio
  • gałązka tymianku i rozmarynu


Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż cebulę, czosnek, tymianek i rozmaryn.
  2. Umyj bardzo dokładnie kurki, podsmaż je na oliwie na innej patelni.
  3. Na patelni z cebulą wsyp ryż arborio, wlej wino. Po minucie zacznij zalewać ryż bulionem, aż całość wsiąknie i ryż stanie się miękki.
  4. Użyj tarki z małymi oczkami do Veganaggio i dodaj do ryżu. Spróbuj swojej potrawy, dodaj pieprzu i soli do odpowiedniego smaku.
  5. Dodaj kurki, wymieszaj. Podawaj ze świeżą pietruszką.
DO SAŁATKI
DO SAŁATKI
NA KANAPKĘ
NA KANAPKĘ
Facebook Instagram