GOUDA

WEGAŃSKI ODPOWIEDNIK

GOUDA

WEGAŃSKI ODPOWIEDNIK SERA GOUDA, W SMAKU, KONSYSTENCJI I AROMACIE NIE DO ODRÓŻNIENIA OD WERSJI NABIAŁOWEJ. JEST W 100% ROŚLINNY, DZIĘKI CZEMU DOSKONALE ODPOWIADA POTRZEBOM WEGAN I WEGETARIAN, UMOŻLIWIAJĄC UROZMAICENIE DOTYCHCZASOWEJ DIETY. GOTOWE PLASTERKI TO DOSKONAŁY WYBÓR DO KANAPEK, BURGERÓW, ZAPIEKANEK, TOSTÓW CZY PIZZY, A PRZY DODATKOWYM POKROJENIU W MNIEJSZE CZĘŚCI TAKŻE DO SAŁATEK CZY PASZTECIKÓW. SER NIE ZAWIERA SOI, LAKTOZY, GLUTENU ANI OLEJU PALMOWEGO; PRODUKT STWORZONY Z MYŚLĄ O POPRAWIE DOBROSTANU ZWIERZĄT I ŚRODOWISKA, ALE TAKŻE WŁASNEGO ZDROWIA.

WARTOŚĆ NETTO125 G
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA1225 KJ/ 295 KCAL
TŁUSZCZ23 G
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE21 G
WĘGLOWODANY22 G
W TYM CUKRY0,03 G
BIAŁKO0 G
SÓL2,3 G

WODA, 23 % OLEJ ROŚLINNY (OLEJ KOKOSOWY), SKROBIA MODYFIKOWANA, SÓL, AROMAT GOUDY, BARWNIK: KAROTENY. BEZ GMO. BEZ GLUTENU. BEZ KONSERWANTÓW.

Pieczarki faszerowane włoszczyzną z plastrami o smaku goudy

Składniki:

  • 500 g dużych pieczarek
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • pół selera
  • 70 g plastrów o smaku Gouda
  • 100 g tofu wędzonego
  • 3 g oleju, kilka kropel oliwy
  • sos sojowy, curry, sól, pieprz ziołowy
  • świeży koperek


Sposób przygotowania:

  1. Od pieczarek odłącz ogonki. Same 'kapelusze' pieczarek dokładnie umyj i osusz.
  2. Na patelnię dodaj 1 łyżeczkę oleju (z suszonych pomidorków), następnie drobno pokrojony por, 3 starte marchewki, 1 pietruszkę i pół selera. Duś do momentu aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dopraw sosem sojowym, solą oraz pieprzem ziołowym. Tak przygotowane warzywa odłóż do ostygnięcia
  3. Pieczarki wyłóż na blaszkę, skrop delikatnie oliwą, posól i wstaw do rozgrzanego na 160 stopni piekarnika na 20 minut.
  4. Do ostudzonego farszu z warzyw dodaj drobno pokrojony ser wegański i dokładnie wymieszaj.
  5. Wyjmij pieczarki z piekarnika i wypełnij je przygotowanym nadzieniem warzywno - serowym. Wstaw danie do piekarnika na około 25 minut.
  6. Podsmaż wcześniej namoczone tofu wędzone w sosie sojowym i posyp curry.
  7. Po wyciągnięciu pieczarki posyp świeżym koperkiem.
NA PIZZĘ
NA PIZZĘ
NA KANAPKĘ
NA KANAPKĘ
Facebook Instagram