CHEDDAR

WEGAŃSKI ODPOWIEDNIK

CHEDDAR

WEGAŃSKIE PLASTRY O SMAKU CHEDDARA O STRUKTURZE, AROMACIE I SMAKU POPULARNEGO CHEDDARA. DZIĘKI GRUBYM PLASTROM DOSKONALE PASUJE DO KANAPEK, A PO POKROJENIU W MNIEJSZE CZĘŚCI – DO SAŁATEK I PRZEKĄSEK. NADAJĄCA SIĘ DO TOPIENIA KONSYSTENCJA SPRAWIA, ŻE TO IDEALNY WYBÓR DO ZAPIEKANEK, TOSTÓW, BURGERÓW I PIZZY. TO W PEŁNI ROŚLINNY PRODUKT, ODPOWIEDNI NIE TYLKO DLA WEGAN I WEGETARIAN, ALE TAKŻE DLA OSÓB Z NIETOLERANCJĄ LAKTOZY; CO WIĘCEJ, JEST BEZGLUTENOWY I WOLNY OD SOI ORAZ OLEJU PALMOWEGO.

MASA NETTO125 G
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
ENERGIA100 KJ / 50 KCAL
TŁUSZCZ10 G
W TYM KWASY NASYCONYCH10 G
WĘGLOWODANY10 G
W TYM CUKRY10 G
SÓL0 G
BIAŁKO0 G

WODA, 23 % OLEJ ROŚLINNY (OLEJ KOKOSOWY), SKROBIA MODYFIKOWANA, SÓL MORSKA, POMIDOR 0,2%, BAZYLIA 0,1%, AROMAT POMIDORA, BARWNIK: KAROTENY. PRODUKT BEZGLUTENOWY. BEZ GMO. BEZ KONSERWANTÓW.

Quiche z plastrami o smaku Cheddara

Składniki:

SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD:
  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek oleju kokosowego
  • 2 łyżki zimnej wody
SKŁADNIKI NA MASĘ:
  • paczka tofu naturalnego
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego
  • 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • sól
  • plastry wegańskie Veganation Cheddar
  • ulubione warzywa


Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C.
  2. Wszystkie składniki na kruchy spód uformuj w ciasto i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.
  3. Tofu, mleko roślinne, mąkę kukurydzianą, olej rzepakowy, czosnek, chilli oraz musztardę zblenduj do uzyskania gładkiej masy.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Wyjmij ciasto z lodówki i równomiernie wyłóż nim spód blaszki.
  6. Spód przykryj papierem do pieczenia i wsadź do piekarnika na 17 minut.
  7. Po tym czasie, na spód wylej masę. Na górze ułóż plasterki wegańskie Veganation oraz pokrojone warzywa.
  8. Piecz przez 35 minut.
NA PIZZĘ
NA PIZZĘ
NA KANAPKĘ
NA KANAPKĘ
Facebook Instagram