Makaron z wegańskim sosem serowym
Makaron z sosem serowym to pomysł na obiad, który smakuje niemalże wszystkim! Makaron z wegańskim sosem serowym, to danie które od niedawna mogą przygotowywać weganie, dzięki dostępnym na rynku roślinnym alternatywom sera. Warto urozmaicić to danie warzywnymi dodatkami. Do przygotowania makaronu z wegańskim sosem serowym będziesz potrzebować:
– wegański makaron
– por
– cebula
– marchewka
– 2 ząbki czosnku
– pikantna papryka
– alternatywa na grilla Veganation
– alternatywa sera sałatkowego Veganation
– alternatywa sera o smaku parmezanu Veganation
Rozpocznij gotowanie makaronu sosem serowym od wstawienia wody. Rozgrzej patelnię, pokrój cebulę, marchewkę i por w drobną kosteczkę oraz wyciśnij przez praskę czosnek. Warzywa lekko podsmaż na patelni, aby stały się miękkie. Ser pokrój na cienkie paski i podsmaż go na grillowej patelni. Dzięki temu stanie się wspaniale chrupiący i będzie świetnym przełamaniem w naszym daniu!
Następnie pokrój blok sałatkowy w drobne kostki i dodaj do warzyw na patelnię. Roślinny ser roztopi się i doda kremowej konsystencji sosu z warzywami. Aby nasz sos stał się jeszcze bardziej serowy zetrzyj na tarce roślinny ser o smaku parmezanu Veganation i dodaj do warzyw. Dla podkręcenia smaku dodaj sól i pieprz. Makaron warto polać sosem tuż przed podaniem! Na górze połóż chrupiący plaster grillowanego wegańskiego sera.