Makaron z wegańskim sosem serowym
MAKARON Z SOSEM SEROWYM TO POMYSŁ NA OBIAD, KTÓRY ZASMAKUJE NIEMAL WSZYSTKIM! OD NIEDAWNA DANIE TO PRZYGOTOWAĆ MOGĄ RÓWNIEŻ WEGANIE. MAKARON Z WEGAŃSKIM SOSEM SEROWYM BAZUJE NA DOSTĘPNYCH NA RYNKU ROŚLINNYM ALTERNATYWOM SERA. DANIE TO UROZMAICIĆ MOŻNA DOWOLNYMI WARZYWAMI I DODATKAMI.
DO PRZYGOTOWANIA MAKARONU Z WEGAŃSKIM SOSEM SEROWYM BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:
wegański makaron
por
cebula
marchewka
2 ząbki czosnku
pikantna papryka
alternatywa na grilla Veganation
alternatywa sera sałatkowego Veganation
alternatywa sera o smaku parmezanu Veganation
sposób przygotowania:
Przygotowanie rozpocznij od ugotowania makaronu.
Następnie rozgrzej patelnię, pokrój cebulę, marchewkę i por na drobną kosteczkę. Czosnek wyciśnij przez praskę. Warzywa z czosnkiem podsmaż na patelni tak, by zmiękły.
Ser ALTERNATYWA NA GRILLA VEGANATION pokrój na cienkie paski i smaż na grillowej patelni. Dzięki temu ser stanie się chrupiący i będzie świetnym dodatkiem do naszego dania.
Pokrój BLOK SAŁATKOWY (ALTERNATYWA SERA SAŁATKOWEGO VEGANATION) w drobną kostkę i dodaj do smażących się warzyw. Roślinny ser roztopi się i nada sosowi z warzywami kremowej konsystencji. Aby nasz sos stał się jeszcze bardziej serowy, zetrzyj na tarce roślinny SER O SMAKU PARMEZANU VEGANATION i dodaj na patelnię.
Sos dopraw solą i pieprzem. Polej makaron sosem serowym a na górze połóż chrupiące plastry grillowanego wegańskiego sera i gotowe!