6 grudnia 2020

Cheddar

Skąd pochodzi ser Cheddar?

Cheddar to twardy ser angielskiego pochodzenia, a jego historia sięga XVIII wieku. Nazwa pochodzi od wioski Cheddar w Somerset, skąd pochodzi jego oryginalna receptura. Obecnie jest to najpopularniejszy gatunek na rynku brytyjskim, ale skradł już serca konsumentów na całym świecie. Ser cheddar wyróżnia się wyrazistym smakiem oraz gładką konsystencją. Z czasem smak oraz aromat sera nabiera owocowych i orzechowych nut. Charakterystyczna jest również jego jasnożółta lub pomarańczowa barwa [1].

Plastry Veganation to wegański zamiennik sera Cheddar. Wegański ser żółty ma taką samą strukturę, aromat oraz smak jak nabiałowy zamiennik Cheddara. Nasz wegański odpowiednik sera żółtego jest w pełni roślinnym produktem, który idealnie sprawdzi się zarówno dla wegan, jak i wegetarian. Plastry Veganation są bezglutenowe, nie zawierają oleju palmowego oraz soi. Wegańskie plastry o smaku żółtego sera Cheddar są krojone na grube plastry co sprawia, że idealnie sprawdza się na kanapkach. Po pokrojeniu plastrów na mniejsze kawałki możemy również dodać go do sałatek  lub przekąsek. Dodatkowo, wegański zamiennik od Veganation roztapia się tak samo jak nabiałowe sery dlatego idealnie sprawdza się na pizzy, zapiekankach i burgerach.

Spróbuj nasze wegańskie plastry – zamiennik sera Cheddar!

[1] http://seryrzemieslnicze.com/sery/ser-cheddar/

Facebook Instagram