MASCARPONE

Wegański odpowiednik

MASCARPONE

WEGAŃSKIE MASCARPONE MARKI VEGANATION TO IDEALNY ZAMIENNIK NABIAŁOWEGO MASCARPONE. PRODUKT VEGANATION WYPRODUKOWANY JEST NA BAZIE OLEJU KOKOSOWEGO. WEGAŃSKIE MASCARPONE MOŻE BYĆ DODAWANE DO DESERÓW JAK I SŁONYCH POTRAW.

MASA NETTO 250 G
WEGAŃSKI PRODUKT O SMAKU MASCARPONE
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA427 KJ/346 KCAL
TŁUSZCZ 35G W TYM
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE35G
WĘGLOWODANY 7G W TYM CUKRY0.1G
BIAŁKO0,6G
SÓL0,14G

WODA, OLEJ KOKOSOWY CAŁKOWICIE UTWARDZONY, SKROBIA MODYFIKOWANA (E1420, E1450), BIAŁKO ROŚLINNE, AROMAT, REGULATOR KWASOWOŚCI: KWAS CYTRYNOWY

Vegan Grill Block Veganation

Składniki:

SKŁADNIKI NA KREM:
  • ½ opakowania Mascarpone Veganation
  • ¼ szklanki mleka roślinnego
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)
DODATKI:
  • ulubione musli
  • 50 g truskawek


Sposób przygotowania:

  1. Składniki na krem miksujemy ze sobą w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji.
  2. Truskawki kroimy w kostkę.
  3. Do wysokiej szklanki wsypujemy nasze ulubione musli, następnie nakładamy krem. Całość posypujemy truskawkami.
DO DESERU
DO DESERU
Facebook Instagram