Sajgonki wegańskie to prosty sposób na połączenie swoich ulubionych warzyw i serów dla wegan w wygodny do jedzenia sposób. Tak naprawdę ten prosty przepis na sajgonki umożliwia nam przygotowanie dwóch rodzai tego dania, w wersji smażonej lub na zimno. Sajgonki pochodzą z kuchni azjatyckiej, ale my postanowiliśmy przygotować je w trochę inny sposób, uwzględniając ser dla wegan- fetę.
Składniki
-marchewka
-kapusta pekińską
-imbir
-papryczka chilli
-makaron ryżowy
-feta Veganation
-szczypiorek
-papier ryżowy
Sposób przygotowania
Marchewkę pokrój w cienkie słupki.
Imbir, szczypiorek i chilli posiekaj na malutkie kawałki.
Kapustę pekińską posiekaj.
Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ser dla wegan pokrusz w rękach.
Papier ryżowy delikatnie namocz wodą.
Na przygotowanym papierze ułóż warzywa oraz makaron, na koniec dodaj pokruszoną fetę wegańską.
Papier złóż i zawiń tak by miał kształt sajgonki.
Dodatkowo, złożoną sajgonkę możesz podsmażyć na oleju.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności