Składniki
1 średnia cebula
ząbki czosnku
2 łyżki oliwy/oleju
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
puszka pomidorów
passata pomidorowa
przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka)
świeża kolendra
dojrzałe awokado
Wykonanie
1. Do przygotowania zupy przyda nam się garnek z nieprzywierającą powłoką lub głęboka patelnia
2.Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oliwie lub oleju.
3. Do garnka dodajemy całą zawartość puszki fasoli i puszki kukurydzy (nie odcedzamy!) i gotujemy przez około 5-10 minut.
4. W międzyczasie kroimy lub rwiemy na kawałki wegańskie plastry o smaku Cheddar oraz obieramy i kroimy awokado.
5. Wracamy do zupy i dodajemy puszkę pomidorów oraz passatę, gotujemy przez następne 5 minut.
6. Zupę doprawiamy pieprzem, solą, słodką papryką i ostrą papryką (wedle uznania).
7. Nakładamy porcję do miseczki, dodajemy pokrojone awokado oraz posypujemy kawałeczkami wegańskich plastrów i kolendrą.