Wegańskie alternatywy sera na kanapki
Przejście na dietę wegańską wiąże się z eliminacją nabiału z diety. Ogranicza się tym samym nasz wybór dodatków z jakimi można robić kanapki, które są często pierwszym wyborem na śniadanie. Weganie do dyspozycji mają coraz więcej zamienników nabiału, które stworzone są tylko na bazie roślin. W alternatywach roślinnych znalazły się także smarowidła, które z powodzeniem zastąpią kanapkowe serki.
Wegańskie smarowidła Veganation znajdziesz w trzech odsłonach. Pierwsze smarowidło jest z dodatkiem nerkowców, dobrze sprawdzi się jako baza pod sałatę, pomidora czy ogórka. Dodatek orzechów nerkowca sprawia, że smarowidło jest bogate w białko. Vegan Spreadable nie zawiera soi, glutenu, laktozy ani oleju palmowego.
Kolejnym wegańskim smarowidłem jest Veganation creamy natural, ma delikatny i kremowy smak. Idealnie sprawdzi się na świeżym pieczywie, lub jako osobny dip do przekąsek. Dodatek migdałów, sprawia, że produkt ma bardzo niską zawartość cholesterolu oraz jest bogaty w witaminy.
Veganation creamy with herbs z dodatkiem migdałów to wyrazista wersja smakowa creamy natural. Dodatek ziół sprawia, że smarowidło ma przyjemny smak, który urozmaici Twoja kanapkę. Polecamy dodać rukolę, pomidory, karmelizowaną cebulkę oraz tofu. Ten przepis, krok po kroku znajdziesz na naszym Instagramie!