VEGAN MOZZARELLA FLAVOR

WEGAŃSKI ODPOWIEDNIK SERA MOZZARELLA

VEGAN MOZZARELLA FLAVOR

Vegan Mozzarella Flavor to idealny odpowiednik klasycznej i dobrze znanej Mozzarelli. Dzięki gotowej formie wiórek doskonale pasuje do tostów, pizzy, makaronów i burgerów. Produkt bezglutenowy, bez soi, konserwantów i gmo.

MASA NETTO150 G
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA:1276 kJ / 307 kcaL
TŁUSZCZ23 G
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE21 G
WĘGLOWODANY25 G
W TYM CUKRY0,5 G
BIAŁKO0 G
SÓL1,7 G

woda, 23 % olej kokosowy, skrobia modyfikowana, sól, aromat mozzarelli, barwnik: karoteny.

pizza na spodzie z kalafiora z vegan mozzarella

Składniki:

  • 1 średnio-duży kalafior, pokrojony w kostkę
  • 10 g mączki z siemienia lnianego
  • 60 ml wody
  • 1/4 łyżeczki soli morskiej
  • 3 łyżki wegańskiego parmezanu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czubata łyżka skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
topping:
  • przecier pomidorowy
  • mozzarella veganation
  • ulubione warzywa


Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni.
  2. Pokrojony kalafior zmiksuj w blenderze na małe kawałeczki, przypominające ryż.
  3. Następnie zmiksowanego kalafiora gotuj w wodzie przez 10 minut.
  4. Odcedź kalafior i odstaw do wystygnięcia. Upewnij się, że pozbyłeś się nadmiaru wody.
  5. Przełóż kalafiora do miski i dodaj pozostałe składniki na ciasto. Wymieszaj je razem do uzyskania gładkiej konsystencji.
  6. Ciasto uformuj na blaszce i wsadź do piekarnika na 20 minut.
  7. Następnie wyjmij ciasto, nałóż na niego topping i piecz przez kolejne 10 minut.
do sałatki
do sałatki
na pizzę
na pizzę
na kanapkę
na kanapkę
Facebook Instagram